Kako uštedjeti tisuće kuna, dobiti snažan kompjuter, sve instalirano, testirano, s garancijom. Refurbished

Mikrofon mobitela očito je uhvatio razgovor s prijateljima, treba mi komp za pisanje, surfanje, tu i tamo za osnovnu obradu fotografija (zapravo fotke već dugo obrađujem na mobitelu), i da se najmanje pet godina ne uspori zbog apdejtanja Windowsa. Izgleda da nije samo mikrofon uhvatio razgovor, nego je umjetna inteligencija više nego čula da sam rekao stvarno ne volim preplatiti, pa mi je na vrhu stranice ne Facebooku iskočila objava Željke Babić, s čijim dopuštenjem prenosim post. Dalje je njen tekst 🙂

Ključna riječ refurbished

Znači, online je škola i najviše što možeš za tu jadnu djecu je opremiti ih adekvatnom tehnologijom. Marta je imala neku krntiju koja nije bila dobra. Ako već imaju jedino online školu, neka dijete osjeti da je cijenim i ulažem u to njezino obrazovanje.

Svi smo u istoj situaciji. No, nisam išla u kupiti neki laptop na akciji, nego sam išla pitati Ivana Guština iz Obrta Elin, koji se bavi prodajom i instalacijama refurbished računala. Jer, ova računala su iste cijene kao neki šrot iz supermarketa, a bitno snažnija i kvalitetnija. BTW, riječ je o dostavi, naručiš od bilo kuda.

Za cijenu šrota iz supermarketa dobila sam računalo koje je za djecu i njihovu školu više nego dosta. Mirna sam jer znam da neće biti nikakve opstrukcije za eduakciju – makar tehnološki, kad ništa drugo ne možemo osigurati.

Udomiš računalo, spasiš komadić Zemlje

A novac ne raste na stablu, kao što ni naši planeti ne rastu na stablu. Udomiš računalo, spasio si neki mali dio Zemlje. Za online školu mnogo više nego dosta (ima tamo i računala za poslovne namjene, još snažnijih), a i škola za život. Misli što radiš, postupaj etično, makar malenim koracima.

Znači, računalo je kao novo, da vam ga pokažem, ne bi vam na pamet palo da je refurbished. Nisam sigurna kako to radi, možda i je novo, ili izložbeno. Ivan može objasniti. No, izgleda vrhunski, Ivan je odabrao savršenu veličinu – dosta velik da se vidi, a lijepo prijenosan. Pa da možemo po mom obećanju imati online školu u šumi ili na plaži.

Kompjuterima na slici opremljena je riječka srednja škola

ThinkPad za 3000 kn. Novi bi koštao 10 do 15.000

I ne samo to. Ivan je na računalo instalirao sve što treba – i Windowse (za školu), i Linux (za nas), a Martu je dočekalo sve spremno. Čak i desktop slika naše familije. Kako je upalila računalo i logirala se u Teams, mogla je početi raditi.

Mi smo za cca 3000 kuna dobili ThinkPad. Takvo novo računalo koštalo bi 10 do 15.000 – riječ je o top klasi poslovnih računala.

Ne samo da se želim zahvaliti na pažnji, na divnom računalu, nego i želim svima podijeliti vijest i pohvaliti – računalo je iznad svih očekivanja. Nemojte bacati novac na sklepana polurješenja. Lijepo kupite pristojno računalo kod čovjeka koji se razumije.

U Elinu računala i testiraju. Vrhunska usluga

Nekoć sam kupila neku zvijer za dosta novca. Računalo nije radilo i ništa se s njim nije dalo. Nije bilo osnove da ga vratim u tvornicu, nego je samo bilo ni za što po svakoj osnovi.

U Elinu će računala netko pogledati, testirati, instalirati. Vrhunska usluga. Mrak, mrak, mrak!

(Fotografija 5681900 © Vladislav Kochelaevskiy | Dreamstime.com)

Želite li još članaka poput ovoga u svoj inbox? Pretplatite se na newsletter 🙂