Mail Boxes Etc ne samo da besprijekorno dostavlja moje knjige, nego ispunjava i posebne zahtjeve

Tražeći skladište, nakon što ga je Google pronašao Mail Boxes Etc sam odabrao iz dva razloga. Vjerujem Saši Cvetojeviću (firma je njegova), i dio usluge je i dostava. Dobro, malo je pomogao i ovaj video 🙂 crash testa paketa. Ako ovako pakiraju tanjure, ne bojim se za moje knjige.

Od prvog maila, kojim sam zatražio informacije i sastanak, osjećao sam se kao čovjek. To je kategorija iznad kupca kralja. Očekivao sam odlazak u neki od njihovih ureda, a Bernardica Kokotović je došla u moj kvart.

Individualni pristup klijentu

“Kako to funkcionira? Netko od mene naruči knjigu, ja vam pošaljem podatke, atačiram račun, vi ga isprintate, stavite u paket zajedno s knjigom i dostavite?” pitao sam.

“Upravo tako”, reče ona.

Popodneva istog dana dobio sam, individualni pristup, ponudu za najam skladišta (prihvatih bez cjenkanja) i cjenik pakiranja i slanja.

Nakon objave nove knjige, četrdesetak paketa u knjižare nosim sam. Ali, umjesto da gubim radni sat na nošenje jedne knjige na poštu, a svakog tjedna, ako ne dvije, bude bar jedna 🙂 to sad obavi Mail Boxes Etc. Za tih pedeset ili sto radnih sati skoro da mogu napisati novu knjigu 🙂 Više ne zatvaram Knjigaru dok sam na moru.

Mail Boxes, sve može 🙂 

No, da vam bolje opišem kakva je to ekipa poslužit će dostava poklona za rođendan moje drage. Odlučio sam kupiti prsten. Ali, zlatar je taman preuređivao radnju, zlatarnica sva u šuti, radnici čekićaju. Pitam Bernardicu može li Mail Boxes pokupiti prsten i, treba biti iznenađenje, dostaviti ga frendici kod koje draga i ja ljetujemo, na Silbu, s napomenom da je za mene. Može.

Majstori ko majstori, nikako da izađu iz zlatarnice. Tri tjedna na Silbi prođoše, a prsten koji sam naručio nije bio gotov. Ona i ja smo išli u Split, kod njenih. Pitam Bernardicu može li paket poslati na moje ime, ali da bude dovoljno velik da se ne kuži da je unutra prsten. Možda ćemo ona i ja taman biti na kavi ili plaži, pa da, preuzme li mama poklon, ne skuži o čemu se radi. Kaže Bernardica da i to može. Našalio sam se da prsten ipak ne zapakiraju u kutiju u kojoj inače dostavljaju bicikle. Beki reče da je možda najbolje da paket dostave u splitsku filijalu, na moje ime. Tako je i bilo.

Za Express pišem kolumnu Savjet ne tražim, niti bih ga dao, ali usudim se preporučiti Mail Boxes Etc.

Želite li još članaka poput ovoga u svoj inbox? Pretplatite se na newsletter 🙂